Oegst
meer »

sport & recreatie

9 juni 2016 - ASC9 juni 2016 - ASC9 juni 2016 - ASC9 juni 2016 - ASC9 juni 2016 - ASC

9 juni 2016 - ASC

Voorzitter Schiphort vertelde: “We zijn nog één jaar op dit mooie complex, daarna gaan we verder in de Overveerpolder. We zijn zeventien jaar bezig met deze verhuizing”. Hans Juffermans: “In februari zijn we echt begonnen. De bomen waren te hoog voor de hoogspanningskabels. We hebben bijna vijf hectare voor vier voetbalvelden en twee cricketvelden. We doen het allemaal in eigen beheer, met eigen middelen. Er is maar liefst 36 duizend kuub zand op het terrein aangebracht om de veengrond te laten inklinken. Later wordt er weer 31 duizend kuub zand verwijderd. Over het zand is een mengsel van water met papierpulp gespoten om een verharde film te vormen zodat het niet gaat stuiven.” In een eerder bericht werd nog 120 duizend kuub zand vermeld, waardoor gekscherend over de “De Sahara Arena” werd gesproken. In september begint de bouw van het nieuwe clubhuis en eind augustus 2017 verwacht ASC een mooi feestje te houden.
Wim Anholts van Randstad Elektrotechniek BV, sponsor van de bijeenkomst bij ASC, vertelde over zijn bedrijf. Hij beval zijn bedrijf aan voor meewerken aan het nieuwe clubhuis.
Sven Spaargaren van FIKS vertelde over het unieke jaar dat de korbalvereniging achter de rug heeft, waarbij de club promoveerde naar de overgangsklasse. “Dat is heel erg hoog voor Fiks!”
Rob Coli, sportambtenaar van de gemeente Oegstgeest’ bedankte ASC voor de snelle reactie op de vraag of de schoolsportdagen bij deze club konden worden gehouden: “Het ging om drieduizend kinderen. Er waren slechts twee telefoontjes nodig om het rond te krijgen!”.
Het sportcafé is een informeel samenzijn van genodigden en vertegenwoordigers uit de sport, het bedrijfsleven, politiek en media van Oegstgeest. De eerstvolgende editie van het Sportcafé is op donderdag 8 september 2016. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met een van de organisatoren: Anneke Anholts-Brussee, Matthijs Huizing of Bas Koster via e-mail: info@sportcafeoegstgeest.nl.
Dorpslab