Oegst
meer »

sport & recreatie

6 februari 20156 februari 20156 februari 20156 februari 20156 februari 2015

6 februari 2015

Het Sportcafé Oegstgeest nam vorig jaar de organisatie van de sportprijzen van 2013 over van de gemeente Oegstgeest en pakte het samen met het Dorpslab Oegstgeest groots aan met een bijeenkomst van Oegstgeest in Beweging in Corpus. Op vrijdag 6 februari deden de vrijwilligers van het Sportcafé dit op eigen kracht in het clubgebouw van de hockeyvereniging LOHC. Matthijs Huizing praatte het geheel aan elkaar. In deze twintigste editie werd er voor de eerste keer een prijs voor de sportman én sportvrouw van het jaar uitgereikt.

De jury bestond dit jaar uit: Bas Koster van het sportcafé, Wim Iserief voorzitter van LOHC, Sven de Ruiter voorzitter van Fiks, Rob Coli beleidsmedewerker sport van de gemeente Oegstgeest en Wim van Tuijl sportjournalist van de Oegstgeester Courant. De bezoekers kregen bij binnenkomst een folder met de namen van de genomineerden.

Jan Slierings van Voetbalvereniging UDO en de Oegstgeester Golfclub werd sportvrijwilliger 2014; Nico van Welzen van Korfbalvereniging Fiks en Dick de Bock van Voetbalvereniging ASC waren ook genomineerd. Roelant Oltmans, voor zijn inzet van vele jaren en zijn succes met zijn team in het jaar 2014, werd Sportcoach van 2014. Hij kon niet aanwezig zijn en zijn vrouw nam het voor hem waar: “Het is de eerste keer dat ik een prijs voor hem in ontvangst neem!”. Schermster Emma Enderman kreeg de aanmoedigingsprijs, turnster Charlotte Zomer en tafeltenniser Thomas Jansen waren ook genomineerd. Willemien Timmers, redacteur van de Oegstgeester Courant reikte de persprijs uit aan Louis Weyzig, Hannie van Bellen en Kees van ’t Wout, de organisatoren van de Oegstgeester Golfclub voor het houden van het Van Wijckerslooth Golftoernooi. Jongens D1 LOHC hockey werden het Sportteam 2014, UDO vrouwenvoetbalteam en Heren 1 LOHC waren ook genomineerd. Okke Mouwen werd Sportman 2014, hij gaf een kleine demonstratie op zijn eenwieler en beantwoorde tegelijk vragen. Korfballer Paul Anholts en BMX–er Mathijs Stam waren ook genomineerd. Tennister Inger van Dijkman werd Sportvrouw 2014. Ook genomineerd waren wierrenster Jermaine Post en Alpine Skiester Floor van Ameyde.
Dorpslab