Oegst
meer »

sport & recreatie

12 februari 201612 februari 201612 februari 201612 februari 201612 februari 2016

12 februari 2016

Het Sportcafé Oegstgeest verzorgde bij de 21e editie van de Oegstgeester Sportprijzen voor de tweede keer de organisatie. Net als vorig jaar vond de uitreiking plaats bij de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club (LOHC).

Matthijs Huizing van het Sportcafé Oegstgeest roemde de heerlijk cake van Bakgroep Jottem die de gasten bij binnenkomst kregen aangeboden bij de koffie van LOHC. Tevens bedankte hij de gemeente Oegstgeest, Wout Bergers Sport, Dorpslab Oegstgeest en Daans Bloemenwinkel voor hun ondersteuning. De jury bestond dit jaar uit Bas Koster van het Sportcafé, Wouter van Til, Frans Tetteroo van de Oegstgeester Sportfederatie, Mark Cremers van het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) en Wim van Tuijl sportjournalist Oegstgeester Courant.

Met ondersteuning van beelden somde Huizing de prestaties op van de genomineerden en winnaars. Anneke Anholts, van het Sportcafé, reikte de twee eervolle vermeldingen uit aan Jamie-Lee van Goozen – zij zit in een rolstoel en heeft desondanks een enorme inzet bij allerlei sportactiviteiten – en Fabian Ramayana die de landelijke pers haalde met hét doelpunt direct van de aftrap.

Voor de sportploegverkiezing waren genomineerd: Hockeyteam Veteranen A van LOHC, voetbalteam UDO Dames 1, tafeltennisteam Pecos Heren 1 en het tweede voetbalteam van vv Oegstgeest. UDO Dames 1 werd uitgeroepen tot Sportploeg van 2015. Genomineerden voor sportvrouw waren zwemster Daniëlle Vis, wielrenster Jermaine Post en cricketster Christine Erkelens. Daniëlle Vis werd sportvrouw 2015. Voor sportman waren genomineerd wielrenner Daan Olivier, waterpolospeler Yoran Frauenfelder en korfballer Paul Anholts die werd uitgeroepen tot Sportman van 2015. Aanmoedigingsprijzen waren er voor het tafeltennisteam Jongens 1 – Thomas Jansen, Yoni Evers en Aron Rijsdorp - en marathonschaatster Jane Ravenstein. De vrijwilligersprijzen waren voor het korfbalscheidsrechtersduo Matthijs de Visser en Arjan Wildschut en voor schaatstrainer Paula van Hoek. Sportambtenaar van de gemeente Rob Coli kreeg uit handen van Willemien Timmers, redacteur van de Oegstgeester Courant, de sportrespectprijs uitgereikt.Kijk voor een uitgebreid fotoverslag van Wil van Elk op de Facebookpagina van Ik Hou Van Oegstgeest.
Dorpslab