Oegst
meer »

sport & recreatie

12 maart 201512 maart 201512 maart 201512 maart 201512 maart 2015

12 maart 2015

Sponsor voor deze eerste bijeenkomst van 2015 is Apotheek Linnaeus uit de De Kempenaerstraat. Frans van Rijn neemt afscheid als teamlid van Sportcafé Oegstgeest.Kennismaken

Het sportcafé is een informeel samenzijn van genodigden en vertegenwoordigers uit de sport, het bedrijfsleven, politiek en media van Oegstgeest. Wilt u eens kennismaken met dit mooie netwerk, en op 12 maart meer te horen over het mooie bedrijf van Meinoud Venker de Apotheek Linnaeus, neem dan contact op via info@sportcafeoegstgeest.nl.Ze nodigen u van harte uit: De sponsor, Meinoud Venker van Apotheek Linnaeus met zijn kinderen, Matthijs Huizing die Frans van Rijn opvolgt in het team van Sportcafé Oegstgeest, Har Walenkamp van ASC, Anneke Anholts van het Sportcafé, Marc Melzer penningmeester van ASC en Bas Koster van het Sportcafé. Foto: Wil van Elk.


ASV Voetbal ontvangt Sportcafé


De driemaandelijkse bijeenkomst van het Sportcafé werd gehouden in de kantine van ASC voetbal. Tijdens de bijeenkomst nam ‘kartrekker’ Frans van Rijn afscheid. Matthijs Huizing neemt het stokje van hem over. Meinoud Venker van Apotheek Linnaeus uit de De Kempenaerstraat was de sponsor van de avond. De Business Club van ASC heette de bezoekers van harte welkom. Rob Bergers van Dorpskracht.net sprak over de vrijwilligersbijeenkomst op 1 juni.Bas Koster van het Sportcafé sprak met Voetbalvoorzitter Hans Schiphorst waarbij heel even de ongewoon lage stand van ASC werd genoemd. Hans had het over: “Lekker voetballen. Straks op één locatie, samen met de cricket. In 2017 bestaan we 125 jaar en dan moeten we er zitten!”. De club met maar liefst 850 leden speelt nu op dertien sportlocaties; de cricket op twee locaties.De sponsor Meinoud Venker vertelde dat er in de laatste twintig jaar heel veel is veranderd in zijn vak: “Vroeger stonden we pilletjes te maken en nu leveren we kant en klare producten. We hebben vooral een controlerende functie voor de huisarts. We hebben vijftien enthousiaste medewerkers. Krijg je een bal tegen je hoofd, dan hebben wij er een zalfje voor; sport hoort er ook bij!”.Frans van Rijn nam afscheid: “Niet omdat ik het niet leuk vond! Ik heb het nu 6,5 jaar gedaan. We hebben twee keer de Sportprijzen georganiseerd”. Frans was ook voorzitter van de Sportraad (Nu Sportfederatie genoemd) en eerder ook van de IJsclub: “Volgens Henk Heemskerk doe je dat tot je dood gaat. Maar ik neem graag afscheid als alles goed gaat”. Tom Devilee van Garagebedrijf Détom noemde zijn actie bij zijn nieuwe benzinemerk Peut, waarbij een cent per getankte liter benzine naar een vereniging naar keuze kan worden overgemaakt. “Het enige dat u hoeft te doen is het geprinte schenkbonnetje in de juiste gleuf stoppen.” Er wordt jaarlijks tussen de anderhalf en twee miljoen liter getankt, en dan kan in een jaar tijd best veel geld naar de verenigingen worden overgemaakt.Bas Koster nam afscheid van Frans van Rijn, een van de kartrekkers van het Sportcafé Oegstgeest.
Dorpslab