Oegst
meer »

sport & recreatie

13 december 2012 - LOHC13 december 2012 - LOHC13 december 2012 - LOHC13 december 2012 - LOHC13 december 2012 - LOHC

13 december 2012 - LOHC

Het Sportcafé Oegstgeest werd donderdag 13 december 2012 hartelijk begroet door de Leidse en Oegstgeester Hockey Club (LOHC). Frans van Rijn van het Sportcafé verbaasde zich over de naam en het feit dat langs de lijn steevast “hup Leiden” wordt geroepen. Hij stelde met een knipoog voor om voortaan “hup Oegstgeest” te roepen met een overgangsjaar “hup Leiden-Oegstgeest”.

Rolf van Mierlo, voorzitter LOHC, heette alle bezoekers van het Sportcafé van harte welkom in het fraaie en nieuwe clubhuis. Hij vertelde hoe de club De Leidsche Mixed Hockeyclub 95 jaar geleden is ontstaan en dat de L van Leiden er historisch aan is verbonden. De O van Oegstgeest is er pas later aan gekoppeld omdat de club in 1932 op het sportpark De Krogt terechtkwam en er steeds meer leden uit Oegstgeest kwamen. Het voorstel om de L voortaan weg te laten kwam best hard aan bij sommige leden. De club telt ongeveer negentienhonderd leden.

De bijeenkomst werd gesponsord door TeekensKarstens advocaten notarissen. Brigitte Verdegaal-van der Laan vertelde over het bedrijf dat zowel advocaten als notarissen omvat. Zij werkt er als notaris en is een partner van het bedrijf dat ook lid is van de Business Club van LOC: “We zijn daar ooit ingestapt en meegegroeid in de ontwikkeling daarvan.” Ze vertelde dat er ook grote betrokkenheid is met de IJsclub en met ASC.

Har Meijer promootte zijn nieuwe boek ‘Binnen de Leidse Singels’ waarvan tien procent van de verkoop is bestemd voor UDO G-Voetbal: “Van de boekjes die worden verkocht tijdens het Sportcafé geef ik dertig procent aan dit goede doel, 3,34 euro dus”. Hij schreef ook nog iets in de boekjes.
Dorpslab