Oegst
meer »

sport & recreatie

8 maart 2012 - ASC8 maart 2012 - ASC8 maart 2012 - ASC8 maart 2012 - ASC8 maart 2012 - ASC

8 maart 2012 - ASC

Het vijftiende Sportcafé Oegstgeest werd donderdag 8 maart 2012 gehouden bij de voetbalvereniging Ajax Sportman Combinatie (ASC) aan de Duivenvoordestraat. De afdeling cricket is gevestigd in de Overveerpolder waar de voetballers ook naartoe willen. “Daar ligt onze toekomstvisie”, vertelde voetbalvoorzitter Hans Schiphorst. De gasten genoten vooral van gastspreker Frans de Weger, die ooit bij ASC voetbalde en een boek schreef over internationale FIFA rechtspraak. Hij vertelde een leuk verhaal over contracten in het betaalde voetbal.

Bas Koster nam namens de afwezige voorzitter Frans van Rijn het woord en gaf de microfoon al vrij vlot over aan Hans Schiphorst: “Wij hebben slechts één veld en de gemeente heeft uitstekend zijn best gedaan er te kunnen voetballen”. De club heeft echter niet genoeg aan dit veld. “Wij spelen bij Gorleus, UDO en in Warmond. Een jaar in de derde klasse; volgend jaar weer! Onze toekomstvisie 2013 ligt in de Overveerpolder.”

Saar van Waegeningh sprak namens de onlangs opgerichte Business Club van ASC. Zij vertelde over het bundelen van eerdere initiatieven van sponsoring. “Het is een platform dat ‘de vereniging’ verbindt. We hebben inmiddels meer dan honderd leden. We organiseren allerlei activiteiten. Je bent al lid voor 119 euro; bedrijven betalen het dubbele. Er zijn mooie dassen in de maak.” Zie voor meer informatie op Internet bij www.asc-businessclub.nl. Daar lees je onder andere over de komende reünie op maandag 8 mei, Tweede Pinksterdag.

Een gezamenlijke inspanning van drie businessclubleden van ASC, te weten Bingh Advocaten, Verhees Notarissen en Proper Makelaardij, heeft deze 15e drukbezochte editie van het Sportcafé Oegstgeest mogelijk gemaakt.
Dorpslab