Oegst
meer »

sport & recreatie

8 september 2011 - Fiks8 september 2011 - Fiks8 september 2011 - Fiks8 september 2011 - Fiks8 september 2011 - Fiks

8 september 2011 - Fiks

De genodigde van het Sportcafé genoten donderdag 8 september van een hartelijke ontvangst in de kantine van de Christelijke Korfbal Vereniging Fiks (CKV Fiks). De schitterende accommodatie wordt gedeeld met de Stichting Kinderopvang Oegstgeest (SKO), een samenwerking waarmee het opknappen mogelijk was van het clubhuis. Gastheer en voorzitter Henk Kraaij noemde verder dat Fiks de Sportploeg had van het jaar en “het eerste is gepromoveerd!”, zei hij trots.

Het Sportcafé in de vierde jaargang is voortaan anders geprogrammeerd. In het vervolg zorgt de ontvangende vereniging ook voor de sponsors, wel zo leuk dat zowel de club als de sponsors daarvan zich kunnen presenteren. Een thuiswedstrijd waar ze bij de korfballers zich dan ook van hun beste kant lieten zien. Organisator Frans van Rijn, hij werkt hierin samen met Anneke Anholts-Brussee en Bas Koster, gaf daarmee wel grotendeels de regie uit handen, maar niet de microfoon!

Een praatje over de bedrijven en werk van de zes sponsoren gaf een interessante combinatie van activiteiten. Randstad bv elektrotechniek die bijvoorbeeld de spotje in het plafond heeft aangelegd, Seafury sloepen die geen sloep kon laten zien omdat ze op de Hiswa waren, Mondzorg Jonker aan de Apollolaan en op www.modzorgjonker.nl, scooterspecialist SWS2wheels.nl Stephan Wiegel die zelf ook het onderhoud doet aan de scooters en een elektrische scooter verkoopt die “vijftig cent per honderd kilometer” verbruikt, schoonheids-en kapsalon J. Veltman “met alles op schoonheidsgebied” en makelaar Losecaat “van vader op zoon, en meer dan driehonderd objecten in beheer”.

Voormalig bondscoach en speler van het Nederlands volleybalteam Peter Blangé vertelde in een vlotte stijl over de hedendaagse manier van sportbeleving. “De coach van nu is goed opgeleid en traint gericht op het winnen. De sporter van de 21-ste eeuw heeft een hoger niveau van vaardigheden, is langer, sneller en sterker maar is wel gevoeliger voor conflicten. Er is respect voor de beste trainer.” In het vervolg hierop vertelde Rob Meijer van korfbalvereniging Top Sassenheim over de ambities van de korfbalbond. Ook noemde hij de samenwerking tussen TOP en Wereldtickets.nl.
Dorpslab