Oegst
meer »

sport & recreatie

9 december 2010 - LOHC9 december 2010 - LOHC9 december 2010 - LOHC

9 december 2010 - LOHC

Het tiende Oegstgeester Sportcafé was donderdag 9 december 2010 te gast bij de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club (LOHC). Deze ‘jubileumbijeenkomst’ werd gesponsord door Garage Détom. Wim Anholts van Randstad Elektrotechniek sponsorde de muntjes die voorheen konden worden geleend van voetbalvereniging UDO. Tijdens de gezellige en drukbezochte bijeenkomst hield John Collier een presentatie over de beoogde nieuwbouw van een nieuw clubhuis met kleedkamers en andere voorzieningen.

“Oegstgeest is een echte sportgemeente”, vertelde Frans van Rijn. Hij is samen met Anneke Anholts en Bas Koster initiatiefnemer van het Sportcafé. Hij was blij met de grote opkomst tijdens de tiende bijeenkomst. “Op 18 januari worden de sportprijzen uitgereikt in de sporthal. Het is belangrijk dat de sportverenigingen kandidaten aanwijzen.”

Anette Bordes, secretaris van LOHC, sprak namens haar vereniging een welkom uit aan de gasten. “LOHC is 93 jaar oud en telt ongeveer zestienhonderd leden, waarvan rond de 950 jeugd, driehonderd senioren en vijfhonderd trimmers. We zijn een van de grootste trimhockeyclubs.” Frans vroeg haar naar de reden dat er langs de lijn steeds Leiden wordt geroepen. “Dat stamt af van de Leidsche Mix Hockey Club; dat Leiden is blijven hangen.” Zij stelde John Collier voor die met een presentatie beelden toonde van de voortgang van de nieuwbouw op het terrein en hoe de situatie nu is. “Alles wat er nu staat moet worden gesloopt. We krijgen tijdens de bouw tijdelijke accommodatie. In maart 2012 zou alles gereed kunnen zijn.”

Jan Dévilee sprak namens het garagebedrijf Détom Autospecialisten en Bosch Service dat deze bijeenkomst sponsorde. “Het was een bewuste keuze om juist deze bijeenkomst te sponsoren. Wij sponsoren een paar auto’s voor de club. Tom doet hier aan trimhockey op de zondagochtend. Wij hebben het als bedrijf goed druk; we hebben geen klagen. Ook het tankstation wordt druk bezocht. De verkoop van auto’s kan beter. Het bedrijf is onlangs volledig vernieuwd; we hebben nu ook een wasplaats.”
Dorpslab