Oegst
10 juni 2010 - OGC

10 juni 2010 - OGC

Het is inmiddels een goede gewoonte geworden: het Oegstgeester Sportcafé. Voor de achtste maal kwamen vertegenwoordigers uit de sport, het bedrijfsleven, de politiek en de media bij elkaar. Ditmaal was met te gast bij de Oegstgeester Golf Club, en werden de drankjes aangeboden door Wouter de Jonge van Attendo Uitvaartzorg.

Voorafgaand aan de borrel was er de gelegenheid deel te nemen aan een golfclinic.

Eenmaal terug in het clubhuis hield Wouter de Jonge van Attendo een geanimeerde toespraak voor de toehoorders. De Jonge had eerst een internationaal verhuisbedrijf, maar besloot een carriereswitch te maken. "De uitvaartzorg is mij op het lijf geschreven. En als het je ligt, is het een fantastisch beroep. Een lach en een traan liggen in dit vak heel dicht bij elkaar. Je maakt mensen mee, zoals ze zijn; de maskers liggen in de hoek." De Jonge investeert veel aandacht en tijd in wat hij een 'heilige week' noemt.

De voorzitter van de Oegstgeester Golf Club (OGC), Wim van Beek, was blij met de borrel in zijn mooie clubhuis. "Bij onze vereniging is iedereen welkom. Ook als men nog nooit golf heeft gespeeld, kan men bij ons lesnemen." Lidmaatschap van OGC is aanzienlijk goedkoper dan dat van grotere banen met eigen terreinen. "Leden betalen hier maar 250 euro per jaar, en 100 euro entreegeld."

Niet iedereen weet van het bestaan van OGC, omdat de baan 'vanaf de weg' niet te zien is. De negen holes liggen onder meer verspreid over het terrein van andere sportverenigingen als v UDO.

Dorpslab