Oegst
meer »

sport & recreatie

11 maart 2010 - VVO11 maart 2010 - VVO11 maart 2010 - VVO

11 maart 2010 - VVO

Het Sportcafé van Oegstgeest is een succes als ontmoetinggelegenheid voor iedereen die de sport een warm hart toedraagt. De organisatoren Frans van Rijn, Anneke Anholts-Brussee en Bas Koster kunnen niet zonder sponsoren en gastheren. De zevende bijeenkomst, op donderdag 11 maart 2010, was bij de Voetbal Vereniging Oegstgeest, en de twee zwagers Jobs Brussee en Wim Anholts waren sponsor.

Leo van den Broek vertelde met enige trots over het clubhuis van de vereniging: “ Het is fijn om het Sportcafé in huis te hebben. Deze locatie bestaat tien jaar, en daar willen wij iedereen van laten genieten”. Voorzitter Alex Strating: “We hebben ongeveer zeshonderd leden. Er zijn dertien senioren elftallen en we hebben veel jeugd. We spelen in de derde klasse en staan gezond bovenaan; ook het tweede elftal doet het goed”. Ook tijdens deze bijeenkomst bleek dat de clubs in Oegstgeest het goed met elkaar kunnen vinden. Frans van Rijn: “Je kunt zelf kiezen welke club het beste bij je past”.

Wim Anholts, sponsor met zijn bedrijf Randstad B.V. Elektrotechniek, hij sponsort ook het eerste elftal van VVO, vertelde dat het voor iedereen niet zo’n makkelijk jaar was. “Het is proberen te overleven.” Zijn zwager Jobs Brussee viert met zijn bedrijf Roest het tachtig jarig bestaan van het bedrijf dat zijn opa Gijs Roest startte op 1 maart 1930 met een fietsenzaak in de De Kempenaerstraat, en beaamde de magere tijden. “Het is vooral gezellig doorgaan, en niet zielig doen, en doen wat je moet doen. In de handel moet je elkaar wat gunnen; maar vooral kwaliteit leveren.” En lachend, met een knipoog naar Piet Dijkstra van Het Motorhuis, een van de eerdere sponsors van het Sportcafé: “We rijden na inruil in een kleinere auto, in een prachtig mooie Fiat 500 van het Motorhuis!”
Dorpslab