Oegst
meer »

sport & recreatie

10 december 2009 - OLTC10 december 2009 - OLTC10 december 2009 - OLTC

10 december 2009 - OLTC

Het vierde Oegstgeester Sportcafé van 2009 is deze keer gehouden bij de Oegstgeester Lawn Tennis Club (OLTC) in Sportpark De Krogt. De bijeenkomst werd gesponsord door Galerie De Rode Cirkel uit Leiden, en door Bouw- en Aannemersbedrijf Bekooy B.V. uit Leiderdorp.

Frans van Rijn legde aan de gasten uit waarom twee bedrijven van buiten het dorp een Sportcafé in Oegstgeest sponsoren. “Jan Pieter Bekooy van Stukadoors Afbouwbedrijf Joh. Bekooij, een familiebedrijf sinds 1912, heeft als sporter banden met Oegstgeest. Hij fietst bij Swift, waar ik hem van ken, en hij doet aan judo bij Sportschool Rob van der Hoorn.” Was het toeval dat Rob op dat moment binnen kwam? De galerie van Henny Buschman en Frits Rijksen in de Doezastraat in Leiden heeft ook banden met Oegstgeest, zelfs zodanig dat burgemeester Els Timmers de vorige expositie opende. Frits: “De galerie is 25 jaar geleden opgericht. De naam cirkel is beeldspraak voor dat je niet ziet waar het eindigt met moderne kunst”.

In de sfeervolle kantine van OLTC vertelde voorzitter Dick de Groot over zijn vereniging. “De L in de naam staat voor Lawn, dat gras betekent. We tellen 1500 leden en hebben gravel-, gras- en kunstgras banen; in totaal twaalf banen. We hebben een wachtlijst van 300 mensen. We delen banen op kunstgras met onze buren van de hockey. Ook zoeken we nog sponsors”, merkte hij fijntjes op richting de gasten. Toen hij vertelde dat het opknappen van de ingang op de agenda staat, merkte wethouder Eric Mackay enigszins verbaasd op: “Interessant”.

Frans is voorzitter van de Oegstgeester Sportraad, en voorzitter van de IJsclub. De promotie voor het Sportcafé doet hij echter op persoonlijke titel. Hij wordt daarbij geholpen door Anneke Anholts en Bas Koster. Deze bijeenkomst is een perfecte gelegenheid om mensen te ontmoeten die de sport een warm hart toedragen. Vooral bedrijven die banden hebben met een sportvereniging, of dit graag willen, kunnen hier prima netwerken. Voor verenigingen wellicht dé gelegenheid om mogelijke sponsors te benaderen.

Raadslid Rob Braun wees de sportverenigingen op de in Oegstgeest sinds kort gescheiden inzameling van plastic, een promotie van Progressief Oegstgeest de plaatselijke politieke partij waar hij lid van is. “Het kost wel wat moeite, maar pak uw verantwoordelijkheid als sportbestuurders”, vertelde hij. Het plastic afval van de verenigingen wordt nu op een hoop afgevoerd als bedrijfsafval.

Frans van Rijn vindt dat het Oegstgeester Sportcafé een stijlvolle bijeenkomst is en dat de bezoekersaantallen langzamerhand toenemen. Frans: “De opkomst is bemoedigend. We hadden wel meer gasten uit de politiek verwacht, gezien de komende verkiezingen”.
Dorpslab