Oegst
meer »

sport & recreatie

10 september 2009 - De Cuyl10 september 2009 - De Cuyl10 september 2009 - De Cuyl10 september 2009 - De Cuyl

10 september 2009 - De Cuyl

De vijfde bijeenkomst van het Sportcafé werd op donderdag 10 september 2009 in de nieuwe spothal De Cuyl gehouden. De gemeente was deze keer gastheer, en ambtenaar van Sportzaken Rob Coli leidde in twee sessies de genodigden rond in de hal. Het is de tweede jaargang van het succesvolle Sportcafé die Frans van Rijn, Anneke Anholts-Brussee en Bas Koster organiseren. Voor de aanwezigen een perfecte manier om gezellig met elkaar te praten en te netwerken.

Wethouder Eric Mackay heette de aanwezigen van harte welkom en vertelde onder andere over de sanering van de grond waarop onder andere de sporthal, de golf en het biljartcentrum staan. Ook lichtte hij de nieuwbouwactiviteiten in het gebied toe. “De woningen van de nieuwbouw naast de sporthal zijn allemaal verkocht en worden in oktober opgeleverd. Er komt nieuwe bestrating en er worden nieuwe bewegwijzeringen geplaatst. Als de nieuwbouw aan de Apollolaan gereed is, dan verhuizen de bewoners die tijdelijk in 48 starterswoningen wonen, en komen deze woningen vrij voor starters.”

“We zijn apentrots. Oegstgeest heeft het als relatief klein dorp aangedurfd om deze grote hal, met een energie A-label en ook nog eens op tijd af, te laten bouwen. Er was wel een lange aanloop nodig, met veel overleg met verenigingen en de Sportraad. En dan ook nog eens met goed overleg en zonder procedures, en daar zijn we de omwonenden dankbaar voor. We hebben een fantastische openingsweek gehouden. De horeca is goed geregeld, met goede prijzen. Boven hebben we een skybox met uitzicht op Voetbal Vereniging Oegstgeest. Er is nog ruimte te huur”, vertelde ‘marktkoopman’ Mackay.
Dorpslab