Oegst
meer »

sport & recreatie

11 december 2008 - BCO11 december 2008 - BCO11 december 2008 - BCO11 december 2008 - BCO11 december 2008 - BCO

11 december 2008 - BCO

Het tweede sportcafé werd gehouden bij het nieuwe biljartcentrum op het Sportpark De Voscuyl. Voorzitter Bob van Ingen Schenau toonde zich donderdag 11 december 2008 met zijn vrijwilligers een uitstekend gastheer. Cas Juffermans gaf als biljartdeskundige een korte en geanimeerde introductie in de biljartgeschiedenis. “Deze sport hebben we te danken aan de dames. We zijn heel rijk met al deze tafels. We dromen van een tribune”, vertelde hij.

De bezoekers keken hun ogen uit in het moderne biljartcentrum, dat inmiddels door de biljarters in de regio is ‘ontdekt’, maar ook door professionele biljarters van ver daarbuiten, en zeer wordt gewaardeerd.

Initiator van het Sportcafé Frans van Rijn kijkt zichtbaar tevreden terug op beide bijeenkomsten. Frans en medeorganisatoren Anneke Anholts en Bas Koster, gaan zeker door met het organiseren van dergelijke evenementen, waar sport, overheid en ondernemers elkaar in ongedwongen sfeer ontmoeten. De volgende bijeenkomst is in maart, en de tweede bijeenkomst in 2009 is hoogstwaarschijnlijk in de nieuwe sporthal waarvan de nieuwbouw gestaag vordert. Opvallend die avond was de aanwezigheid van de voorzitter van het Leiderdorps Sportcafé, Ruud Wiggers. Zowel Frans van Rijn als Luc Schouten (hij heeft in september het eerste Sportcafé in Warmond georganiseerd), hebben onder andere bij hem ‘stage gelopen’.

De sponsor van deze editie was Het Witte Huis, paviljoen Wilhelmina.
Dorpslab