Oegst
meer »

sport & recreatie

18 september 2008 - UDO18 september 2008 - UDO18 september 2008 - UDO18 september 2008 - UDO18 september 2008 - UDO

18 september 2008 - UDO

UDO had de primeur van de eerste Oegstgeester Sportcafé. Gastvrij stonden de terrasdeuren van de sportkantine van UDO wijd open. Initiatiefnemer Frans van Rijn hoopt dat er mooie dingen ontstaan uit dergelijke bijeenkomsten, die hij een maal per kwartaal hoopt te houden: “We gaan er zeker mee door als de opkomst zo blijft als nu”. De volgende bijeenkomst is in november bij de Korfbalvereniging Fiks.

Wethouder Eric Mackay opende de bijeenkomst door na zijn toespraak met een hockeystick een voetbal in een klein doel te tikken. Henk Heemskerk stapte spontaan in het doel om te proberen de wethouder van scoren af te houden. De wethouder was ooit, in 1972, bedreven met een hockeystick, dus Henk werd vrij makkelijk gepasseerd. “Dit leek mij beter, want mijn voetbalspel is een ramp”, zei hij lachend.

Wethouder Eric Mackay zei trots te zijn op sportief Oegstgeest. “Het is een fijne gemeente, met veel sport. We krijgen een nieuwe sporthal, en voor een nieuw zwembad wordt een nieuw voorstel ingediend.” Hij feliciteerde de organisatie en sprak zijn waardering uit voor dit particuliere initiatief. Wim Anholts, een van drie directeuren van Randstad Elektrotechniek BV, vertelde waarom zij het leuk vonden om deze bijeenkomst te sponsoren. Hij vertelde dat het bedrijf in Leiderdorp is gevestigd, en een aantal markante opdrachten in Oegstgeest heeft uitgevoerd, zoals het voormalige Zendingshuis.

Frans van Rijn is vol vertrouwen over de toekomst van het Sportcafé: “Ik heb alleen heel positieve geluiden gehoord. De stemming was goed, prima organisatie, goede opkomst van zowel de sportverenigingen, de gemeenteraad en het bedrijfsleven. Een kleine honderd mensen zijn er geweest. Er zijn zelfs al sponsorcontractjes gesloten en er heeft de nodige ledenwerving plaatsgevonden. Kortom een goed begin”. Deelname aan het Sportcafé is op uitnodiging.
Dorpslab