Oegst
meer »

sport & recreatie

10 februari 2017 - Mozaiekzaal10 februari 2017 - Mozaiekzaal10 februari 2017 - Mozaiekzaal10 februari 2017 - Mozaiekzaal

10 februari 2017 - Mozaiekzaal

Op vrijdagavond 10 februari werden in een volle Mozaïkzaal de sportprijzen voor 2016 uitgereikt.
Sportvrouw 2016 werd zwemster Tamara van Vliet, Sportman van het jaar 2016 tafeltennisser Jop van der Wiel.
Tamara droeg deze titel al eerder. Na haar verkiezing tot Oegstgeester sportvrouw van 2013 kende Tamara moeilijke jaren. “Maar we vertellen hier het verhaal van een vechtster!”, vertelde gastheer Matthijs Huizing.
“Je liep op een haar na een ticket naar Rio mis, maar bleef doorknokken,” zei Matthijs Huizing tegen Tamara. “Mede daarom kon je mee naar het WK korte baan in Canada, waar je met de estafetteploeg zilver won. Jouw nominatie was niet alleen vanwege je sportieve resultaten, maar vooral ook vanwege de manier waarop.” Uit handen van Sportwethouder Marien den Boer ontving Tamara de beker.
Tot Oegstgeester Sportman 2016 werd Jop van der Wiel (tafeltennis) door de jury gekozen. Hij draaide een uitstekend 2016 en trad door zijn prestaties (o.a. Nederlands kampioen in zijn klasse) toe tot de top twintig van beste tafeltennissers van Nederland.
In oktober werd hij tweede op het Nederlands Studenten Kampioen- schap in Enschede. Jop is bovendien een echte clubman die bij Pecos in Oegstgeest de jeugd traint, en altijd klaarstaat als er iets gedaan moet worden op de club of aan het club- gebouw.
OVERIGE PRIJZEN
Tot coach 2016 werd uitgeroepen Nienke van Zijp. “Er zijn maar wei- nig mensen in Oegstgeest die Olympische sporters hebben gecoacht richting medailles!” sprak Matthijs Huizing. “Oegstgeest is ontzettend trots op je!”
Het Jeugdteam 4 van Handboog- boogschuttersvereniging Attila
werd verkozen tot jeugdsportteam van het jaar. Zij haalden regio-, rayon- en bondstitels. Bovendien werden ze (in de recurveboog-klasse) de beste van Nederland. “We hebben een super gezellig gemengd team.” Eervolle vermelding kreeg het G- Team van Basketbalvereniging Oegstgeest. Zij wonnen een gouden medaille op de Special Olympics. Mister Fiks, Theo Vreeken, ontving de vrijwilligersprijs. Hij is al 36 jaar lid van de korfbalvereniging, zorgt voor het materiaal en houdt alle mappen met krantenknipsels up to dat.
Loïs Steenbeek (Atletiek) werd sporttalent van 2016. Regelmatig staat zij op het podium. Zo haalde zij een bronzen medaille op het NK speerwerpen voor junioren. “Dit jaar wil ik deelnemen aan de nationale C-spelen in augustus.”
Voor al zijn sportieve inspanningen voor Oegstgeest ontving Frans van Rijn de persprijs van de Oegstgeester Courant. Frans was jaren één van de trekkers van het Sportcafé, en maakte ook deel uit van de Sport- raad. Verder zette hij zich onder andere in voor de IJsclub Oegstgeest, en organiseerde hij jaar na jaar de dikke bandenrace tijdens de Oranjefeesten.
Sportteam 2016 werd het Team A1 Driebanden van Biljartcentrum Oegstgeest. Zij werden afgelopen jaar kampioen van Nederland. “Als de knietjes niet meer willen is biljart een heerlijke sport,” sprak kop- man Bob van Ingen Schenau. (WT)
Dorpslab